Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Tizedik lett a WTCR franciaországi idénynyitójának az időmérőjén Michelisz Norbert, aki ezzel megszerezte a fordított rajtrácsos pole pozíciót a vasárnapi futamra. Eközben az ETCR-ben is már élesben versenyzett a Hyundai Motorsport magyarja.

A rajtpozíció minden versenyen fontos, de Pau-ban különösen, hiszen egy olyan utcai pályáról van szó, amelyen szinte lehetetlen előzni a szűk helyek miatt, hívta fel rá a figyelmet Michelisz Norbert a blogjában a versenyhétvége előtt.

Innen nézve a szombati időmérő a hétvége talán legfontosabb momentuma volt. Michelisz előzetesen az 5. és 10. hely közé várta a Hyundait ezen a lassú kanyarokkal tűzdelt pályán, amely a tavalyi tapasztalatok alapján nem fekszik az autónak.

72b7ed3a6d279f4cbed3d05e15511ae6

A szabadedzéseken hozta a saját várakozásait Michelisz, hiszen az ötödik, majd a hetedik leggyorsabb időt autózta. Ezek után a kvalifikáción is lépésről lépésre építette fel az önbizalmát. A Q1-ben körről körre javult, végül harmadjára futotta meg a legjobb idejét, az 1:20,400-zal pedig nagyobb izgalmak nélkül, a nyolcadik helyen jutott tovább a legjobb 12 közé.

A Q2 elején nagy baleset történt, Thed Björk autóját megdobta a kerékvető és nekicsapódott a szalagkorlátnak. Nagy szerencse volt, hogy a mögötte érekzők közül senki sem szaladt bele. Piros zászló következett, míg elszállították Link&Cót a helyszínről.

Megérte a hosszas várakozás, ugyanis a Q2-ben Michelisz futotta a tizedik leggyorsabb kört a 1:20,419-cel (neki is volt egy balesete, amiben sérült az autó bal eleje), ami azt jelentette, hogy megszerezte a pole pozíciót a fordított rajtrácsos vasárnapi futamra. Így még jól is jöhet, hogy Pau-ban nehéz előzni.

Éles debütálás az ETCR-ben

Az ETCR-ben már pénteken túl volt két szabadedzésen Michelisz, aki élesben is debütált az elektromos túraautó-bajnokságban. A magyar versenyző a Pool Fast nevű csoportba került, amelynek hat tagja közül az első időmérőn a negyedik, a második kvalifikáción az ötödik helyet szerezte meg.

Mindkét időmérőn minden versenyzőnek egy gyors körre van lehetősége, tehát összesen két kört tesznek meg, és a legjobb alapján alakul ki a sorrend. Michelisz az 1:22,726-os idejével a hatos második felébe került, így a második negyeddöntőben vehetett részt.

c883e28b74d783adb14bf3e9ae9276c7

Ebben két Romeo Ferraris-pilóta volt az ellenfele, a magyar pilóta rajtolt középről, Maxim Martin fordult el az első helyen, Michelisz nagy csatában biztosította a második pozíciót Luca Filippivel szemben. Ezután igazolódott a Pau-ban nehéz előzni elv, ugyanis nem változott a sorrend a háromkörös futam végéig.

A második hellyel Michelisz a vasárnapi elődöntőben a csapattársa, Jean-Karl Vernay és újfent Filippi ellen versenyez majd.